Екскурзиите в България отново ще станат възможни от 13 май. Заповедта

...
Екскурзиите в България отново ще станат възможни от 13 май. Заповедта
Коментари Харесай

От 13 май: Хотелите отварят, разрешават екскурзиите

Екскурзиите в България отново ще станат вероятни от 13 май. Заповедта за възбрана на пътуването в страната за туризъм беше издадена на 17 март с годност до 13 април. С удължение на изключителното състояние възбраната бе удължена за времето на изключителното състояние, което изтича на 13 май. Отпадането на възбраната разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от Нова телевизия. От същата дата ще имат опция да работят и всички места за настаняване, главно къщите за посетители, дребни хотели, които дават отговор на рестриктивните мерки и на условията, осведоми оше Ангелкова.

За момента написани правила за това при какви условия могат да работят има единствено за терасите и градините на заведенията. Сега би трябвало да се създадат такива и за хотелите.

По мотив оповестените безвъзмездни чадъри и шезлонги по морето това лято министър Ангелкова изясни, че концесионерите на плажове ще получат обезщетения от страната, с цел да не събират такси за чадъри и шезлонги през предстощия сезон. „ Някои от тях обаче не желаят да пуснат плажните такъми безплатно и упорстват за разговор и ясни критерии по какъв начин да одобряват летовници “, добави тя.

„ Това, което сме предложили с оглед на характерността на всеки един плаж, е правна опция концесионерите или наемателите да могат да получат до 100% опрощаване на своето концесионно заплащане. Това обаче ще се случва, единствено в случай че предложат безвъзмездни плажни такъми ”, безапелационна беше тя.

Тези, които желаят да имат опция за понижение на концесионното заплащане, да вземем за пример на 50% или 20%, задължително би трябвало да понижат реципрочно цените на плажни такъми, посочи още Ангелкова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР